follower

Agar-agar sirap susu ^^v


Hye peep !
Oke tamaw sedih-sedih dah...what ever it is life must go on kan...
Oke...hari ini tetiba rasa nak makan agar-agar . so made hand first aku kowt buat benda-benda macam ni...hahaa. dengan semangat yang berkobar-kobar aku terus pergi kedai ,beli apa-apa yang patut.* ehh, ape yang patut eh?*...mesti lah agar-agar tu kannn kann and perisa/pewarna. Orait cukup dah kowt...simple je kan?
 Sebenar aku tak tahu pun cara nak buat  mean sukatan air apa segala tuh, tapi berbekalkan keinginan yang kuat dan step-step yang aku dah ingat-ingat lupa tu aku mentaR0ok je..muehehee


Bahan-bahan :
Agar-agar satu pek (20gram).
1400ml air
Perisa Sirap
Susu Tin
Gula


Berdasarkan step yang aku buat tadi :
Didihkan agar-agar dengan air sampai larut. Masukkan susu tin dan gula. 
Biarkan hingga mendidih dan larut
Tuang, kedalam bekas.. tunggu sehingga beku.
Setelah agar-agar susu beku, potong berbentuk dadu.

Sementara itu, kita sediakan pula agar-agar sirap. (lakukan step yang sama)

Tuangkan agar-agar  sirap kedalam bekas agar susu yang telah dipotong dadu tadi.

dahhh siaaapppp...jemput makan ^_^







4 ulasan:

  1. sedapnyeeeee. terliur da. makan sejuk2 time cuaca panas nikmat hehe

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Free Bulls Eye ani Cursors at www.totallyfreecursors.com
Copyright© All Rights Reserved aien daniea