follower

 "Segmen : Up Followers Bulan June-Julai"


Tag 

Nasihat yang tersurat...(sebersalahnya aku....)

assalamualaikum dan salam jumaat semua..

heeee,straight to the point...
Aku ade la terjoin satu group ni kat fb*bkn aku nak join pown,admin tu yg invite...aku pown tahenggen na masuk aihh,tapi owg da invite an..masokkk je la*ntah cemane aku termood plak dengan sekor admin tuh,...aku saja duk tanya sapa yg invite aku masuk situ pasai aku tak kenai sapa un dalam group tu,kecuali sowg..Encik Boipren aku...aku kenai die je...da tu semua yang ada dalam tu semua budak kedah.Pelik ngat aihh...haaaaaaa kan da panjang citernyeeee.

Aku tanya leklok kowt,yang ang duk wat pala pasai pa? kan da kena ayat-ayat cintan ngan aku
*amacam?? sedap? ade ase cam senggal-senggal bahagian hempedu x?*..heeeee(ketawa comel*


Pa pe un aku nak mintak maaf la kat ko...aku tak penah wat jahat sampai camtu weiii....aku mintak maaf...sape suh ang kasaq ngan aku kan...ang nama pa tataw..aku mintak maap la eh..huuuu =,=''

btw* aku da delete komen2 tu..malu je gaduh ngan budak-budak an...
Aku takGADUH ok...aku AJAR BUDAK YANG TAKDENGAR AJAR....sebab..budak macam tu bukan kurang ajar,tapi xdengar ajar....SEKIAN...



aku sempat copy ayat sorang pakcik ni..dpe duk invite2 sngt kn...haaaa bace ni...betoi gak ape pkcik ni cakap..

assalamualaikum,sapa ad nama ayah masuk geng ni?ayah tengok semua cerita mamai,nak baca pon majai,kirimla cerita kau kau sikit.boleh jadi panduan ke,kongsi ke,masak ke,dll .ingat oi apa kita tulis,kita ceta di fb ni macam kita tulis dlm buku catatan amal yang akan dibentang di mahsyar nanti.jangan marah ayah memperingatkan saja,anak2 semua dah besar panjang.




*ayah bermaksud : gelaran n nickname pkcik tu dalam fb ... :)
Giveaway Blog Saya Ohsem



Blog saya ohsem kerana semua yang terdapat dalam blog ni,ORIGINAL...
AND blog saya ni ada identiti tersendiri..
that all..heee peace yooo~~
^_^


Notakaki : perasaan je lebey..ohsem KONON~ -_-

 "Blog Saya Style Saya"



 - nama blog anda
DIARY LIFE -

 - tarikh mula-mula ber'blogging'
- October 2010-
(tapi semenjak-dua menjak ni nak aktif kat blog)

 - keunikkan yang ada pada blog anda
- keunikan? ade ke??..blog sy ni biasa-biasa ja,kekuningan blog ni mungkin menjadi salah satu keunikan la kowt -
huuuu perasaan sudaa~
^_^

Tag Victim
A and B

Jom join reramai


 SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI HAZWAN HAIRY


Tarikh tutup: Sehingga 30JUN 


Kekerapan saya berblogging dlm sehari ?
- 2 atau 3 entry je lah,tu pown saja2 entry "buat pala"
^_*
heee~~

Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Mizz Wenn 


Tarikh tutup segmen : 2 Julai 2012
Segmen : Saya Sedia Follow Back


jom la join reramai ^_^

PERADUAN BAWAL BERGAYA DARI BAWAL BIRU ONLINE SHOP


Antara sebab saya suka pakai bawal :

= mudah dibentuk =
= selesa =
= simple (tidak berIYA-IYA,bg saya yang tak brape suke bergaya..huuuu =

ni gambaq saya

(huduh ngat aihh)

pa pe un saya tetap nak join segmen ni sebab saya memang suka tudung bawal
^_^


magsa yg ditag :
dan semua peminat bawal

jom la kita join reramai bg meriah kan suasana... ^,^


 "Segmen Hujung Minggu: Aku Follow Kau Follow"




 SEGMEN 2, TENANG "UP FOLLOWER"


Tags ;
n semua yg singgah blog ni 
^_^
jom la memeriahkan suasana

SEGMEN INI BERKUATKUASA PADA HARI INI :
22 JUN 2012 (JUMAAT)
DAN TUTUP SEGMEN PADA :
2 JULAI 2012 (ISNIN)
Segmen Blogwalking Dan Follow


tarik tutp :30/6/2012

“Segmen BLOGLIST by AFIQAH KAMAL”


Membuka tirai bermula 15.6.2012 hingga 30.6.2012



 Segmen Tambah Follower Blog


TARIKH TUTUP: 24 Jun 2012 Pukul 6 Petang


Petua buatan sendiri


Assalamualaikum dan selamat malam...apa khabar semua? sihat? Demam? batuk?
alolooo cianyeee..ngeee

oke,malam ni aku nak share sikit petua yang aku buat sendiri...haaa petua ape tuh??
na taw baca la ni.Petua Menghilangkan bau PETAI....uuuuuu
hahhaa...entry aku kali ni tercetus sebab,petang tadi ade la sedara aku bagi petang..huhuu.
Aku tak berapa bekenan dengan *buah* tersebut..hahah buah ke?? ulam kowt an?..bio la ape spesis die..janji aku tak berapa bekenan..taw nape aku cakap tak berapa bekenan?? ..nanti law aku kata aku tak suka,tersinggung lak dia..hahah
oke-oke..jangan merepek sngt boley??...
orait,sejarah aku dalam pemakanan petai ni...ade la suatu ketika dulu,mase from4 xsilap aku,nak sangat rasa petai tu cane an..aku un makan..sekali rasa dia pergghhhhhh boley cium 1kilometer*ngeeee nipu boleyyyy* (sape penah makan taw la an cane)...tu la skali aku makan petai,sampai la ni tidak sebijik ku telan lagi...trauma baq ang....
abis je makan tengahari tu,aku jadik cam biul sat cari somthing yang boley aku telan supaya hilang rasa petai tu,da la perut da kenyang,crik ag makanan maw xkembong..
last-last aku try makan biji kopi..taw x? kopi yang da bancuh tu..kan de habuk-habuk dye..huuu biji-biji die la..haaaa..bnde tu la aku makan..hahahah
rela aku makan biji kopi tu daripada bau petai...walaupun pahit..tapi boley tahan mujarap la jugak..hahahha...tu la petua yang aku nak share kat korang..ngeeee,agak-agak boley jadi petua melayu ta ha??..ngeee
sekian,tima kasih la sudi baca petua aku yang merapu-rapu tu..hehhe

notakaki : sape yang suka ngat makan petai urh an,boleh la try an,tadek la segan-segan nak makan petai kat kedai makan..huhuuuu

we think too much and feel too little





Dalam sesebuah perhubungan,perempuan lebih banyak berfikir dari lelaki.Suka fikir bukan-bukan.Padahal bende tu kecik je. (-,-'')
Tapi sebenarnya ada Logik jugak ape yang perempuan tu fikir.Dia berjaga-jaga.Mungkin cuma cara tu yang salah.Mungkin kita patut lepaskan semuanya....



"SEGMEN AYUEJEAN : BAPAKU IDOLAKU"

Haa...semperna hari bapa yang bakal tiba tak lama ag,sy nak join segmen Bapaku Idolaku
cewahhh...hehehee

nama ayah saya ABDUL TALIB BIN MOHD YUSOP
owg kampung panggil LEAD
kawan-kawan ayah panggil ABANG TALIB
anak-anak dye panggil AYAH
..heee ^_^

oke straight to the point
Banyak la pengorbanan ayah saya,tataw na citer cane =,=''
tapi setelah dipendekkan..
bapa saya,menjadi idola saya 
SEBAB
ayah sanggup berkorban apa seja demi keluarga
terkadang sampai tiada waktu untuk dia sendiri berehat,sanggup menbanting tulang demi mencari sesuap nasi untuk berpinggan-pinggan anaknya..huuuu =,=''

bila dikenang-kenang balik,teringat masa raya 2010.Ayah tanak baju raya baru,ayah cakap bio anak-anak ayah je cantek-cantek/ensem-ensem,ayah pakai baju PAGODA pown boleh je raya..hahaha

Seriusly,ayah saya seorang yang pendiam,tapi open minded.Tapi sekali ayah marah semua anak-anak dye jadi pendiam..hahah
Tapi kami taw ayah marah bukan sebab benci tapi sebab ayah sayang kami.

I LOVE YOU DAD !
THANKS FOR EVERYTHING 

sekian.

assalamualaikum,salam penghulu segala hari,jumaat yang penuh dengan keberkatan~

Mulakan pagi anda dengan senyuman walaupun hakikatnya hati anda menangis..hee~~
Semperna pagi yang mula ini,ingin aku berHajat sedikit..*ayat tamaw kalah*


Bende ni wat aku terfikir-fikir dan ianya bermain dalam pale otak aku yang sedari kosong aku sedar semenjak cuti sem nihh..huuuu =,=''

Kisahnya bermula semalam..tetibe aku duk keluar ayat keramat
aku : mak,aien ase..aien kne buka buku la...
mk : hmmm.....

Tetibe ayah aku menyampuk...

ayh : akak tadek niat nak sambung ijazah ke?
aku :(dengan spontan)...nak...tapi nak rilex dlu setaun,keje sat..pastu baru nak masuk balik sebab poli (PUO)..de tawarkan ijazah tapi 2015 aaa..(aku abis dip 2013*btw setaun je ag..yeahhhh)....insyallah la....
ayh : hmmm...law boley bg sampai ijazah la...

sampai situ...aku trus diam...
Dan bende tu buat aku terfikir-fikir...boleh kah aku mencapai ape yang ayah aku inginkan?..dapatkah aku menunaikan hasrat mereka?...sedangkan diploma pown aku ase separuh mati...sebab aku nih lembab skit..huuuu
..ni kan ijazah....hadoiiiii~~

Tapi aku harap..aku boleh tunaikan...dengan izin allah..aku akan cuba tunaikan

*korang pown tolong la doa-doa kan eh...heee =.=''



Assalamualaikum..kum..kum..hahah

Haaa...pepagi ni aku nk  share something yang aku ase berguna gak la,sebab aku sedang menjalani proses tersebut..
haa...proses ape eh?
haaa...nk taw??
haaalaaa...mesti korang da taw punyeeee

aku sedang mengalami masalah JERAWAT..haaaaaa !!!!
so macam-macam cara aku carik untuk hilangkan masalah ni*xwat ape un..merunggut je..alaaa mk jerawat banyak tumbuh*alaaa mk,nak beli tu..alaaa mk nk bli yg tu la...*


hahhahaa...last-last mak aku suh amik asam jawa then sapu kat muka...
so aku un dengan rasa malas bertambah menyampah,try la gak
then hasilnya Memuaskan..hehehhe
mesti korang dah taw an cemane care-carenye an....
tapi tape aku nak share gak..huuu

i. Anda ambil dulu asam jawa mengikut keperluan. Kalau parut anda kecil, ambil secubit dua jer mungkin dah mencukupi.

ii. Kemudian, campurkan asam jawa tadi dengan air dan ramaskannya. Kuantiti air tu sikit jer. Jangan sampai ia terlalu cair, ok.

iii. Lepas tu, anda sapukan campuran tadi ke kawasan parut di tubuh anda. Biarkan ia sampai kering.

iv. Sebaik-baiknya anda buat pada waktu malam sebelum masuk tidur. Jadi, ada lebih masa campuran tersebut serap ke tubuh anda. Esok pagi barulah anda basuh.

v. Amalkan cara nie selalu sampailah anda berpuashati dengan hasilnyer.


selamat mencuba ^_^


Assalamualaikun dan selamat malam semua reader... ^_^

Tetiba malam ni ase nak update belog ni,rasa dah lame tidak menconteng disini..(hee..ayat xley bla)
straight to the point la,no idea na tulis apenye..huuu

Tapi xpe la,memandangkan lame sangat blog ni ditinggalkan dan hampir berhabuk da aihh,so akan ku cuba menNgaryakan something yg aku rasa memang tadek point untuk aku tulis.*law korang prasan la kan,aku xpaham ape yang aku tulin*merepek tuhh*


Ntah lah,hari-hari aku jalani kehidupan seperti biasa,tanpa sebarang perubahan but Aku suke life aku sekarang oke sekian tima kasih...hahahha

Taw ta kenape aku suke??
haa...sebab aku tak perlu nak pikir ape-ape aku ase aa..aku bebass,kerja aku skang ni TLDM
as u'all known right? Tidur Lepak Duduk Makan ...ngeee~~ FULLTIME baq ang...ngeee~~ hemo3


Thats why la aku ari-ari pown bley on9..kau boley?? taaa knnn...hahahha
SEBENARNYA dalam pada aku duk gelak-gelak tu,korang tataw sebenarnya...aku Boring



 kbye
SEGMEN : Blogwalking & Follow 

  Tarikh hayat : 30 JUNE 2012

'segmen : up kan follower bawah 700 by Zati' 

tataw la sempat er ta..try join jerkk~~
 _untitled_

Seperti insan lain, aku jua merasai perasaan itu. Perasaan yang bukan baru semalam berputik, tetapi telah hampir 2 tahun aku pendam.Cukuplah rasa ini aku pendam dan dia juga memendam rasa yang sama. Jasad aku dan dia beribu batu terpisah. Hati aku dan dia juga beribu batu menjauh.Rinduku padanya yang tidak menentu telah menjadi rindu yang ada hala tuju. Hatiku akan bertambah rindu saat mendengar suaranya. 

Pernah satu ketika dulu, aku kecewa dengan keadaan ini. Aku rasa seperti tidak sempurna dengan ketidakhadiran dia disisi.Teringat aku bicaranya tentang kisah kami. Kami dipertemukan dalam keadaan yang aneh sekali. Dalam keadaan saling tidak mengenali, perasaan yang tidak disangka-sangka hadir dalam diri kami. Sehingga kini, aku masih tidak mengerti bagaimana perasaan itu hadir dan bercambah sehingga ke saat ini.Oleh itu, aku megerti mungkin pertemuan yang aneh ini harus jua dilalui dengan jalan yang aneh. Biarlah ‘JARAK’ ini menjadi penjaga bagi aku dan dia. 


kadang-kadang tuhan jarakkan hubungan kita
dan DIA datangkan pula dengan dugaan
puas kita menangis,
rupanya tuhan nak hadiahkan kita satu kerinduan yang berpanjangan






                                                                                                 

                                                                                                                       





''Segmen : Jom tingkatkan Followers dan Earning ChurpChurp''



tag
n smue yg singgah kat blog ni..jom la join reramai *,*


nothing much to say

hye peep !so bored, but today, i dunno how to describe. bcoz mood mcm 50-50.
*OMG! what* *happen to me man??* *OBSESSION?? is it?* *since bila neyh??haaaish .
* *TOTALLY fell in LOVE with SOFAZ already.* *with the songs and the guys..huhuuu
amir sofaz !!
haaa...cane saia boley jadik camni tataw **,
tadi duk layan sangat lagu *PENCINTA TERBAIK* 
haaaa dari situ la tersukerrr kat amir tu..cewahhhhh 

nihh tengok nihh..
(aku men google je)
=,=''c






aku duk carik yang cam kat cover "pencinta terbaek" urh tadak...
sukerrr gler yg nieyyhhhh =,='



sematt dowhh die..ngee~~


layan dowhh......sori meyh TerMengedik gilaa malam nihh..huhhuu
hurmm. sebenarnye kannn,,* *tade pape ponn, saja gegeh duk buat terok ^^ * *saya bosan gilak!* 
harap paham XD * * * *
nite all~~



 "Tudung Bawal Cantik 1st Giveaway by Kak Bunga"


n semue pempaca ^_^

Free Bulls Eye ani Cursors at www.totallyfreecursors.com
Copyright© All Rights Reserved aien daniea