follower

Aura warna mengikut hari

ISNIN - PUTIH
 Hari Isnin merupakan hari yang baik untuk pencetusan idea baru di mana kekuatan hari Isnin adalah lebih reatif dan efisyen.

Jika diperhatikan, pada hari Isnin juga, pohon bunga yang berwarna putih juga akan lebih mekar berbanding hari lain. Begitu juga jika ingin menanam pokot itu, pokok berbunga putih akan lebih sukar untuk hidup jika ditanam pada hari lain.
*caye la sngt aku mengarut nihh*

*gambar hiasan*



SELASA - PINK/VOILET

 Hari selasa merupakan hari yang paling sesuai untuk beremosi (bukan marah-marah ya), tapi untuk meluahkan perasaan kasih sayang. Hari ini juga sesuai untuk mengembara atau bermusafir ke destinasi yang jauh kerana jika berlaku kesesatan sekalipun, ianya dapat diimbangi dengan daya penghayatan yang tinggi pada hari ini.

Jadi, jika kalian memakai pakaian berwarna pink, kuasa pujukan juga akan bertambah kuat. Jangan pula pakai warna merah ya (maaf la kaum Adam sekalian ya hehe) kerana mereka yang dipujuk akan menentang semula.
*ayat merapu ta henggattt*

 *gambar hiasan*

*gambar hiasan*


RABU - BIRU

Pada hari rabu segala yang dihasratkan oleh hati dapat diluahkan dengan kata-kata secara lebih berkesan. Oleh itu, hari ini merupakan hari yang terbaik untuk berucap, bercakap, behujah, bersidang, berpidato dan apa-apa sahaja la ang berkaitan dengan ‘percakapan’.
*banyak-banyakkan lah bercakap pada hari rabu yerr*

*gambar hiasan*


KHAMIS - KUNING/OREN

Warna kuning mampu merangsang sistem penghadaman, manakala warna oren adalah warna kesuburan. Pada hari ini, kalian tidak digalakkan untuk makan terlalu banyak pada waktu siang untuk bagi peluang kepada sistem penghadaman menjalankan fungsi dengan sepenuhnya. Maka, sistem penghadaman dapat menghadan segala sisa makanan dalam badan untuk menjadi zat dan tenaga. Pada hari ini juga, asid folik yang amat sukar untuk dihasilkan pada hari biasa tapi akan aktif pada hari ini...
*okee..harap maklum,hari lain sistem takboleh hadam oke..hahahha*

*gambar hiasan*

JUMAAT - HIJAU

Warna hijau pula mempunyai tenaga yang baik terhadap jantung dan paru-paru. Pada hari Jumaat, klorofil juga akan aktif membebaskan oksigen. Maka, hari ini juga merupakan hari yang sesuai untuk menjalankan senaman pernafasan, bersenam dan beriadah. Biasanya, pada hari lain kita akan mudah terasa lemas jika berada dalam kesesakan orang ramai. Dan fungsi pernafasan yang baik pada hari ini membolehkan kita berhimpit-himpitan di dalam masjid untuk menunaikan solat Jumaat – bagus sekali kombinasi ini dengan Islam.
*mungkin jugakk la*

*gambar hiasan*



*btaw semua muke aku !...syok sendiri la katekan*
k'bye ^,^








5 ulasan:

 1. Bagi yang bekerja pasti akan ada penyakit monday blues. Haha. Kalau dah hari jumaat tu memang seronok sangat sangat

  BalasPadam
 2. Sebab tu aku kat opis selalu bergaduh hari Rabu sebab banyak bercakap...hemmmm

  BalasPadam
 3. Balasan
  1. Ni yg kronik nk jwap nihh...qhaya pakai warna pelangi..pastikan smua wrna diatas ada :p

   Padam

Free Bulls Eye ani Cursors at www.totallyfreecursors.com
Copyright© All Rights Reserved aien daniea