follower

CINTA DAN PERSAHABATAN

Oke aku sure pernah jadi pade korang gak ka? jangan tipu ! kan penah kan ?
jujur aku cakap,bende macam ni penah terjadi pada aku suatu ketika dahulu dan tetibe berulang pulak kes macam ni.huuu..

So aku malas nak komen panjang-panjang and malas nak duk fikir teruk-teruk,aku cari artikel pasai tajuk yang aku buat tu dan aku menemui ayat ini. :

Pakar Cinta: Dalam persahabatan, akan wujud juga rasa cinta, yang selalunya terjadi apabila bersahabat antara lelaki dan wanita. Perasaan CINTA yang hadir apabila kita terlalu rapat bersahabat, dan kadang-kadang kita hanya bertepuk sebelah tangan, kerana CINTA itu, hanya kita sahaja yang rasa, tidak pula dirasa oleh sahabat kita. Baginya perasaan yang ada hanyalah sekadar kasih sayang sebagai sahabat.

Kita berbicara lagi dari hati ke hati namun bicara kita bukan berkisar tentang sahabat ianya tentang hati kita, nampaknya hati kita telah membawa kita dari haluan yang berlainan, sepatutnya kita tidak melayan apa yang telah kita rasai, jangan sia-siakan persahabatan kita hanya sekadar hati kita telah bersemi bibit-bibit cinta. Jangan korbankan persahabatan kita hanya kerana kita telah jatuh cinta kerna cinta sahabat lebih baik dari cinta seorang kekasih..


TUHAN aturkn antara kita 1 pertemuan ditetapkan 2 hati,
dalam 2 hati diberikan 3 rasa : SAYANG, KASIH & KASIHAN.
Dalam 3 rasa itu dselitkn 4 tujuanBERKENALAN, BERTEMAN, BERKAWAN, & BERSAMA.
Dalam 4 perkara itu tersembunyi 5 perkataan, iaitu TEMAN BAIK SELALU DI SISI.
Dalam 5 perkataan itu tersmbunyi 6 impian iaitu SAYANG, KEKAL, SETIA, MENGERTI, MENGHARGAI, & MENGINGATI.
Dalam 6 impian itu tersimpul 7 huruf keramat iaitu “SAHABAT”





oke,aku tataw la ape kaitan gambo ni dengan entry aku ni,tapi
aku cuba untuk seperti biasa dan aku tetap anggap dye sahabat aku =)

6 ulasan:

  1. nice kata2 kat atas tuh...1 - 7...mempunyai pengertian tersendiri...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann..tu yg copy then tempek kat sini..hehheh

      Padam
  2. nice sharing xpe la kalo dye betul igt awk tu sahabat dye,, dye akan kembali =)

    BalasPadam
  3. NICE. selalu lah kuarkan entri yang bagus2 cm ni :)

    BalasPadam
  4. Pernah gak alami situasi begitu..tapi aku jer yang suka sorang2..hehehehhehe.
    Pengalaman zaman remaja....

    BalasPadam

Free Bulls Eye ani Cursors at www.totallyfreecursors.com
Copyright© All Rights Reserved aien daniea